Rezači i giljotine

Informacije

Promocije

Rezači i giljotine
Rezači i giljotine

Rezači papira su nepogrešivi za precizno rezanje papira, filma ili fotografija u uredima, foto studijima i raznim birojima. Postoje dvije vrste rezača papira: cirkularni rezač papira i giljotina za rezanje papira. Cirkularni rezač reže papir sa brušenim rotirajućim oštricama a transparentna preša drži papir na mjestu, da tokom rezanja ne klizi. ...

Rezači papira su nepogrešivi za precizno rezanje papira, filma ili fotografija u uredima, foto studijima i raznim birojima. Postoje dvije vrste rezača papira: cirkularni rezač papira i giljotina za rezanje papira. Cirkularni rezač reže papir sa brušenim rotirajućim oštricama a transparentna preša drži papir na mjestu, da tokom rezanja ne klizi. Giljotina ima jednu veliku oštricu i reže papir, kartone i slično s povlačenjem oštrice prema dolje. Za još veću preciznost kod rezanja koristi se laserski rezač papira.        

Više

Rezači i giljotine Ima 7 proizvoda.

Podkategorije

  • Rezači

    Rezači papira koriste za precizno rezanje papira, filma ili fotografija i sličnog materijala oštrice i stoga je kod njihove upotrijebe potrebna podloga za rezanje, koja štiti stol od ogrebotina i istovremeno štiti oštricu rezača, a crte, koje su natisnute na podlozi za rezanje, pomaže kod ravnog rezanja. Podloga za rezanje može biti u različitim dimenzijama i bojama. Kod profesionalne upotrebe je korisno, da se rezači papira stave na poseban stol za rezač papira. Tako stoji na pravilni visini, kod koje ima zaposlenik tijekom rada pravilnu držanje tijela.   

  • Giljotine

    Giljotina za papir je jednostavna i s okretnim štitnikom je potpuno sigurna za upotrebu. Pogodna je za rezanje papira od formata A2 doA6. Giljotinski rezač papira može rezati papir i kartone. Odjednom može rezati do 40 listova papira. Neki imaju i uređaj za rezanje uskih traka.        

Prikazuje 1 - 7 of 7 stavki
Prikazuje 1 - 7 of 7 stavki